Saturday, March 9, 2019

Топлоизолация от овча вълна

https://market.homenest.eu/bg/content/toploizolaciya-ot-ovcha-vlna

Изолация от овча вълна

* Овчата вълна се използва за изолационен материал на стени, покриви и подове;                                                                                                                            *

* Действа като филтър за пречистване на въздуха (поглъща замърсителите от вътрешността на помещенията);
* Поддържа оптимално ниво на влага;
* Вълната не дразни кожата или дихателните пътища;
* Напълно безвредна е за здравето;
* Има отлични топлоизолационни свойства;
* Природен и абсолютно възобновяем материал;

Вълната е идеалния изолационен материал - адаптирайки се към лошите  климатични условия, вълната на самите овце  е в състояние да ги предпази от силен студ, топлина или влага.

Вълната е съставена от милиони влакна, които, благодарение на специалната си форма, създават "въздушен джоб",  предпазва организма на овцете през студения сезон и обратно при високи температури им държи хладно.

Не съдържа никакви вредни вещества, напротив, в интериора действа като пространствен филтър, който е в състояние даже да абсорбира озон, който е страничен газ от принтери, копирни машини и компютри. Другото вещество, което сепоема от вълната е формалдехид, който се счита за най-опасното вредно вещество във всички къщи и апартаменти. Формалдехидът се отделя от някои ПДЧ-та и картонени материали,  лепила и уплътнители. Овчата вълна поглъща и тютюнев дим, както и отходни газове от изгаряне на изкопаеми горива.

Вълната е напълно безвреден за здравето материал, подходящ за страдащите от алергии. Тя не съдържа никакви остри влакна, които да дразнят дихателните пътища или кожата, така че самата работа с нея  е много приятна и без използването на всякакви предпазни средства.

В допълнение на всичко, вълната не гори, има способността да се самозагасява и само на 560 градуса започва да става на прах. Благодарение на уникалната си форма и структура, влакното е гъвкаво, не се счупи и е устойчиво на многократно разтягане и компресия.

Вълната е рециклируема след употреба и може лесно да се компостира.

 

* Технически характеристики: коефициент на топлопроводност λ = 0.034 до 0.042 W / мК; дифузионно съпротивление на водната пара Дифузия коефициент μ = 1.5; абсорбация влажност = 20%. Дължина 10 метра, широчина 1 м., Дебелина - 50 mm (10 m2),плътност - 500 g / m2 (90% вълна и 10% полиестер).

Цена:
 10 лв./кв.м. без ДДС без вкл. транспортни разходи

Транспорта се изчислява на база поръчано количество.

Пакетиране: пакетите са с височина 100 cm, диаметър 70 cm и тегло 5 kg. Подреждайки ги в камион, рулата могат да се компресират до  1/3.

No comments:

Post a Comment