Sunday, November 11, 2012

solarmarket.bg - Подложка за крака с инфрачервено отопление/Електрически инфрачервени радиатори

Подложка за крака с инфрачервено отопление/Електрически инфрачервени радиатори - solarmarket.bg

pestimenergia.bg - Ел. инфрачервени радиатори InfraHEAT (с видео)
Инфрачервен панел InfraHEAT - огледало
   "Заложените в таблиците мощности за отоплителните панели са сметнати при стандартна височина (2.20 - 2.30 м) и топлинни загуби 40-60 Вт/м2, т.е. - за жилищни помещения с поне 6-8 см стиропор от външна страна, изолиран под и таван за предотвратяване загубите на топлина в тези посоки и осигурено отопление в съседните по етаж помещения, за да няма "изтичане" на топлина и през междинните стени.   При частично изолирани помещения, например 5 см стиропор от външна страна, качествена дограма, гипсокартон + вата на някоя от междинните стени или тавана, загубите на топлина са от порядъка на 70-90-110 Вт/м2 и тогава отоплителният панел трябва да е с по-голяма мощност, ако ще се ползва за основно отопление.
   Лъчистите отоплителни тела са по-икономични от конвекторните радиатори и климатиците с около 30 %. Спрямо "маслените" радиатори и "духалките" икономията е от порядъка на 50 %.
   Предвид малката си мощност - до 1000 Вт, отоплителните панели са подходящи за отопление САМО на МНОГО ДОБРЕ ИЗОЛИРАНИ /според действащите в момента норми за изолация/ ПОМЕЩЕНИЯ.
   Частично решение за намаляване на топлинните загуби и увеличаване термостабилността на помещенията е използването на термобоя вместо латекс за тавана/стените и/или метализирани тапети."

No comments:

Post a Comment